Anadolu'dan Haberler

Anadolu'da Online

Flexible Kablo Nedir? Flexible ve Esnek Kablo Nerelerde Kullanılır ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Flexible yassı kablo asansörlerde kontrol bağlantıları olarak kullanılır.

Asansörlere özel üretilen Flexible kablolar, elektrik sektöründe kullanıma yönelik düz kablo çeşitleri sunmaya devam ediyor. Türkiye'de flexible kablo üreticileri arasında yer alan firmalar, 35+ farklı ülkenin kablo standartlarına uygun asansör kabloları ihraç etmektedir. Flexible kablo fiyatı, kablonun kesit bilgilerine göre değişmektedir. PVC maliyet hesabına içeride kullanılan bakır ve yüzeydeki plastik kablo dış kılıf malzemesi de eklendiğinde fiyatlar değişmektedir. Bu fiyat günün döviz kuruna ve hammadde değişimine göre değişmektedir.

Elektrolitik kalaylı, ince çok telli bakır iletkeni olan, lastik yalıtkanlı, çok damarlı, aleve ve yağa dayanıklı kloropren kauçuk dış kılıflı yassı kablolardır. Asansör, vinç, konveyör ve hareket eden araçlarda, kumanda ve besleme kablosu olarak kullanılır. Kloropren kauçuktan özel olarak imal edilen koruyucu dış kılıf ise yağ, mazot, asit, kimyasal, ozon ve aleve dayanıklı yapıdadır. Her türlü, hava ve ortam şartlarında çalışabilmektedir.

Flexible (Esnek) Kablo Nedir?

Flexible yassı kablo asansörlerde kontrol bağlantıları olarak kullanılır. Flexible yassı kablo hareket hızı 1.6 m/sn'yi aşmayan serbest asılma uzunluğu; 35 metreyi geçmeyen -40 - 0 C ve 60 - 0 C çevre sıcaklığı arasındaki projeler için kullanılır. Kısa mesafeler için kullanılmasına rağmen, 24 iletkenli çelik tel destekli kablolar, serbest asılma uzunluğu 35 mt'yi geçen tesislerde kullanılabilir. Bu kablo TS EN 50214 standardına uygun olarak üretilir.

Fexible (esnek) kablo endüstride yaygın olarak kullanılmasına rağmen teknik olarak asansör kablosu veya düz kablo olarak tanımlanabilir. Asansörlerde enerji iletimi için esnek kablo kullanılmaktadır. Asansör kabinlerinde gördüğünüz panel, aydınlatma, havalandırma gibi sistemlerin enerjisi de bu yassı kablo ile taşınır.

Yassı ve Esnek Kablonun Kullanım Alanı

Makine dairesindeki kumanda panosu ile kabinet üzerindeki revizyon kutusu arasına flexible bir kablo bağlanır. Kabinetin tüm elektrik bağlantısı bu kablo ile sağlanmaktadır.

  • Kabin aydınlatması
  • Kabin içi kat butonlarının beslemesi
  • Stop butonu ve alarm butonunun beslemesi
  • Revizyon kutusunda bulunan yukarı aşagı butonlarının beslemesi
  • Kabin üstü aydınlatmasının beslemesi

Diğer sektörel paylaşımlar için: www.kobiajanda.com forum sitesini takip edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar