Anadolu'dan Haberler

Anadolu'da Online

Instagram'da butik açarak para kazanmak için satılan ürünün müşteriye ulaşması gerekiyor.

Instagram'da butik açmak ve para kazanmak son dönemde pek çok ev hanımının hayali.

Instagram'da butik açmak ve para kazanmak son zamanlarda birçok işletmenin ve birçok ev hanımının hayali haline geldi. Başta Facebook olmak üzere birçok sosyal medya platformunda butik açıp satış yapan kişi ve markaların olduğu biliniyor. Sosyal medya üzerinden hizmet veren butiklerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak online satışta en önemli unsur görselliktir. Bu nedenle Instagram'da butik açmak ve para kazanmak isteyen bir kişi satışlarda görsellere büyük önem vermelidir. Markanızın ve kurumunuzun satışını yaptığı ürünlere özel olarak; Müşterileriniz veya hedef kitleniz tarafından kolayca hatırlanacak bir kullanıcı adı ile hesap açmaya özen gösterin.

140 karakterlik açıklama kullanarak işinizden bahseden bir profil bilgisi girin. Ayrıca hangi şehir veya bölge, hangi kargo hizmetini ve hangi koşullarda kullandığınız hakkında kapsamlı bilgiler eklemeyi unutmayın. Müşterilerinizin butiğinizde size ulaşabilmesi için profil bölümünde telefon ve e-posta adresinizi takipçilerinizle paylaşın.

Instagram'da Butik Fotoğraf Paylaşımı

Instagram butik hesabında fotoğraf paylaşımı önem verilmesi gereken konular arasında yer alıyor. İndirimdeki ürünlerin kaliteli ve özenle çekilmiş fotoğraflarını Instagram'da paylaşmaya başlayın. Ürünleri paylaşırken filtreleri kullanabilirsiniz. Bu fotoğraflar Instagram uygulamasından çekilip profile konulabilir. Dilerseniz iyi bir kamera ile çektikten sonra aktararak paylaşın. Instagram sosyal medya platformunda açtığınız butikte sattığınız kıyafetlerin fotoğrafları görsel olarak dikkat çekicidir ve ürün detayları rahatlıkla görülebilmektedir.

Paylaştıktan sonra benzer ürünleri satan rakiplerin hesaplarını inceleyin. Ardından ilginizi çeken butikleri takip edebilir, sattıkları ve ilgi çeken ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Burada nasıl satış yaptıklarını inceleyerek kendi butiğiniz için önemli ipuçları alabilirsiniz. Butiğinize takipçi ve kullanıcı çekmek için; Instagram butik hesabınızı Facebook ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarındaki sosyal hesaplarınızla birleştirmeniz önerilir. Böylece hesabınızı çevrenize ve takipçilerinize göndererek butiğinizi daha çekici hale getirebilirsiniz.

Instagram'da Ürün Tanıtım Yazıları

Instagram butik hesabınızdan ürünleri tanıtarak kısa sürede daha fazla kullanıcı çekebilirsiniz. Butikte sattığınız kıyafetlerin net bir tanımını yapın. Sadece ürünün fotoğrafı ürünle ilgili tüm özellikleri belirtmek için yeterli değildir. Bu nedenle net ve kaliteli fotoğraflar çekerken; Aynı zamanda müşterilere veya takipçilere satışa sunulan ürün hakkında daha fazla bilgi sunmaya özen gösterin. Satışı yapılan ürünlerin fiyat, renk, marka, beden, beden ve çarpıcı özelliklerini tanıtım metni olarak fotoğrafa eklemeyi unutmayınız.

Ödeme Kanalları

Açmış olduğunuz butik hesabınızda ödeme yöntemi hakkında detaylı bilgi veriniz. Ürün fiyatını yazdıktan sonra, ödemeyi nasıl alacağınızla ilgili detaylı bilgiyi hesabınız üzerinden müşteri ile paylaşın. Müşteride güven sorunu yoksa banka havalesi veya EFT gibi bir yöntem seçerek satış yapabilirsiniz. Öte yandan karşılıklı güvenin sorunlu olduğu durumlarda paypal ve benzeri alternatif ödeme yöntemlerini kabul ettiğinizi belirterek hesabınızdaki bilgileri paylaşın. Ödeme talebi gönderirken ürün adını, satış fiyatını ve hesabınızı belirtmeyi unutmayınız. Alıcıya ne aldığını ve ne kadar para aldığını söyleyebilmeniz için bunun gibi iyi fikirlere sahip olmak önemlidir. Ayrıca büyük ilgi gören kapıda ödeme yöntemi ile ödeme kabul ederseniz bu avantajı Instagram butik müşterisi ile paylaşmayı unutmayın.

Kargo ve Teslimat

Sosyal medya butik hesabı üzerinden teslimat süreci önemlidir. Satış yapıp ödeme aldıktan sonra Türkiye'de taşımacılık alanında faaliyet gösteren birçok kargo firması arasından size uygun olanı seçin. Satılan ürünün müşteriye sorunsuz ulaşmasını sağlamak. Instagram'da butik açmak ve para kazanmak için bunlara dikkat edin.

<

Yorum Gönder

0 Yorumlar